Wednesday, October 21, 2009

AMARAN student FKM : Lift Hantu di Kampus Pekan

Cerita di bawah tidak seswai untuk dibaca oleh golongan yang penakut, sakit jantung, dan kencing manis..



Peringatan penting untuk semua students FKM..

BERHATI-HATI ketika menaiki lift sebelah tandas..

pastikan anda berdua atau dalam kumpulan..

JANGAN BERSENDIRI ketika menaiki lift..

ini bukan omong kosong..

sememangnya anda tidak menginginkan pengalaman yang telah saya dan rakan2 telah lalui..

anda bersedia untuk menikmati pengalaman yang mengerikan??


sebenarnya ini memang omong kosong saje..
hehe..tapi ini adalah nasihat yang ikhlas lagi telus murni dan baik hati..


..........................................................................................................................................

lokasi : di kampus UMP Pekan
masa : 10.15 am

sememangnya seperti biasa..setelah habis kelas Computer Aided Design (CAD) kami keluar berpusu-pusu beramai-ramai menuju le pintu lift..

ibarat kata pepatah..ape guna ade barang baik ,kalau x diguna rosak jua akhirnya..biarpon hanya berada di aras satu kami tetap menggunakan lift sebagai alat pengangkutan utama..

peliknya hari ni, kami hanya berempat..
dan seperti biasa..untuk ke aras ground floor kami akan ke aras 2 terlebih dahulu..saje main2 tekan butang kat dinding lift..huhu..

sampai je kat atas kami terus tekan butang untuk ke ground floor..sedang asyik bergurau-gurau..salah sorang membe saya tertekan butang lift tersebut..

tiba-tiba..

gedegangg..

lift stuck..

macam ada org tarik2 tali die..

kami cuak..tapi cuba control..masing2 cuba tenangkan diri..

beberapa puluh saat kemudian..
lift gerak semula ke bawah..perlahan-lahan dengan bunyi yang mengerikan..
macam dah masuk dalam tanah dah lift tu..

gedegangg..

stuck sekali lagi..

dan die gerak ke atas..laju..makin laju..

selepas bunyi yang mengerikan lift tersebut berhenti..diam..

saya dengan cepat tekan butang " < > "..maksudnya buka pintu..berkali-kali..
nasib baik pintu lift tu terbuka..syukur sangat2..kami melompat keluar dengan halaju mach..
penuh kegembiraan..

tapi..seketika kemudian kami terdiam..
kami amati keadaan sekeliling..gelap gelita..sunyi bak kata pepatah jarum jatuh pon terdengar di telinga..(ok part last ni aku tipu..lalala)..

setelah keluar dari lift tersebut kami buat keputusan untuk boikot lift tersebut..
nasib baik xde pempuan..kalu x..ish xtaw la..mesti terlolong je jerit2 nanges2..

p/s: hati-hati la korang..jangan sampai terstuck sorang2 sudah..

11 comments:

ALiE said...

e'eleh...
psiko je lebih cuk..
hiperbola melampau2..
lalalala:)

angahpikah said...

heh, hantu ke lift 2 rosak?
e2 la kome, masuk tak baca bismillah. hehehehe

norMAzuan MUstafa said...

orang x ensem mmg sllu stuck.muahahaha

mr ridhi said...

alie:
itu btul2 la gemok..
xmelampau pom

mr ridhi said...

angahpikah:
hehe..terlupe la nk bace..
len kali ak bace..
an an an..

mr ridhi said...

mamu:
orang ensem la stuck slalu..
sampai lift pom jeles tgk aku..
pehal laa..hehe..

bella said...

haha..
ko brat sgt sbb tu lift ti rosak..
aku pon penah stuck kt lift..
kt tingkat 4 kat umah flat..
seram..
dah la time tu hujan..
aku dgn adik aku je time tu..
dah la timu tu sekolah rndah..
melolong aku dlm lift..
hehe

mr ridhi said...

hehe..
ak berat xpe la..
ko tu ringan je kan..
tp nape stuck?
mst sbb prot ko besar time tu..
ngee..
nseb bek ngn adik ko..
kalu ngn aku??
konfem ak psiko kaw2 nye..
hehe..

cakirah 0_o said...

ak x takot hantu kt pekan..
ak takot bangla kt pekan..
ngeri!!

mr ridhi said...

ngee..
memang..mereka
amat mengerikan..
tp aku x takut..
lalala..

amirul said...

giler ar..
bgos la, xde la bosan ari ko..