Friday, August 28, 2009

dugaan ketiga - ketujuh

salam semua..

sudah agak lama tidak mengemaskini blog saye ini..bukan malas atau xda tenaga untuk menaip post2 baharu tetapi kerana kekangan masa yang melampau menyebabkan saye semput..

saye mengalami penyakit tersumbat lubang hidung, denyut2 kat kepala, dan berasa amat sejuk walaupun di tengah panas matahari y terik..sungguh menyakitkan..

saye sekarang sedang mengonlinekan diri di makmal komputer UMP..berada di dalam kelas subjek BI..suhu bilik berada dibawah suhu sejuk dan beku..maksudnya berada pada suhu keras..ye keras..jangan pikir bukan2 ye kawan2 sekalian..kalau kawan2 sekalian berada disisi saye..sudah pasti kawan2 akan tengok bulu roma saye yang keras2 ini..

selepas kelas ini..saye akan ke JHEPA untuk presentasi program bagi mendapatkan bajet..harap2 ayat2 saye mampu mencairkan hati mereka2 itu..amin..doakan saye ye kawan2..

saye juga mengalami sindrom mata terlalu cuci kawan2..bersinar-sinar ye kawan2..xperlu cuci2 mata dah..turun je bazar ramadhan pasti mata saye ini menjadi cuci dan bersinar tatkala melihat cewek2 yang bergelimpangan yang juga rata2 ketat..oppsss..terlebih kutuk..terlajak kata boleh meminta maaf,terlajak taip?terlajak taip malas aku nk backspace..huhu..jangan marah ye kawan2..

cinta hati saye sudah majuk2..di cakapnye saye ini susah di kejut bangun pagi ibarat tidur di atas meja, henfon di letak di kaki..kata pepatah kah itu?pandai je dia..bukan begitu sayang..(eh xkurangkan pahala puasa ckp syg2 kn?)..macam ni sebenarnya..emm macam mane eh..jap nak pikir..nak cari alasan kukuh..em ape eh..oh macam ni sebenarnya..gerak tu datangnya dari Nya..kita tak mampu untuk gerak tanpa kemahuaanNya..so faham2 laa..kalau xbangun tu..doakan la saye dapat gerak k..dengan gerak dari Nya..dapat la saye bergerak..Insyaallah..

kelas hampir tamat..

waktu untuk saye keluar..


p/s: selamat berbuka untuk semua..jangan makan banyak2..tiru macam saye..dua bungkus nc + lauk + air + kuih muih + buah + kurma je..sikit je..

11 comments:

ALiE said...

sikit2 je...
melahap umpama esok x da hari je..
tu y gemukkk tu..
bper kilometer dah turun ni?

x pe la...
esok b x yah bangunkan abang la...
maklumlah y gerak tu datang dari Nya..
betol gak..



=P

tgkpikirtulehpikirbacepikir said...

patot r..ko berbuke cam mkn utk sahur skali

░♥si lampu neon♥░ said...

mungkin betul kot pepatah tu..henpon diletakkan di kai mu hehehe

tgkpikirtulehpikirbacepikir said...

lagi 1 kata pepatah di bulan ramadhan:


alang-alang makan berbuka,lebih baik makan sahur sekali..

huhu

mr ridhi said...

alie:
pemalas..xnk kawan

mr ridhi said...

tgkpikir:
haha..sikit je pon ak mkn..
pepatah itu sgt best..
terpikir nk wt post sal pepatah..huhu

mr ridhi said...

si lampu neon:
huhu..dy saje nk kne kn aku..
xpuas hati kot..haha

tgkpikirtulehpikirbacepikir said...

hehe..ak org sastera rupeny..hak3

bella said...

xbaik riba'2 di bulan puase..
huhu...
aku kasi 10 bunge taik ayam kat ko eh...
mestilah suke dapat berbuke dengan die..
bukan senang nak berbuke dengan die..
kene booking dulu..banyak sangat kot komitmen die tuh..menci~~

oh kite tidak same..
ko lagi besar dari aku..
tunggu ko jadi kecil and secomel aku barulah dikire same..
hahaha

KaYdEnZ said...

lain kali gn jam loceng beso2..ltk kt tpi tlinga..hahaha..

pastuuu....hahh!!! oow..pttla sll trn gie bazar..nk cuci mata tgk awek ekk..de x nmpak aku??huahahha...

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

hey u...nice blog...mai singgah blog gua...huhu