Wednesday, August 12, 2009

ku hilang sesuatu yang berharga..

bila ianya selalu berdamping dengan kita..
bila ianya sering di depan mata kita..
bila ianya sememangnya milik kita..

amat lah susah untuk kita menghargainya..
amat lah berat untuk kita menyayanginya..
amat lah sakit untuk kita menjaganya..

berbalik kat topik yang di atas..

aku mula menyedari betapa penting nya setiap saat yang berlalu..
ibarat saat2 yang diperlukan oleh atlit untuk memecah rekod..

begitu berharga..

tiada lagi masa tuk bersantai..
tiada lagi masa tuk berguling2..

terasa sempit dunia tatkala nikmat masa luang di tarik Ilahi..
tak termampu rasa nya berdepan dugaan2 yang berat..

permudahkanlah urusanku ya Allah..

8 comments:

sciatic said...

knapa neyh..bsaba la ye..
ksusahan hri ini akn mnjaminkn kesenangn ms akn dtg..
huhu
la tahzan...

mr ridhi said...

penin ngn fkm..
next week test..
stdy pape pun xtaw..
totally zero..
ngeh3..
ned tu konsertret more..

tgkpikirtulehpikirbacepikir said...

amin...moga2 doa ko termakbul..relax la...idup kne cool..cam ak ni..stay up dr ml td x tdo smpi ke subuh nyiapkan xsgnment nak anta sok pg..selalunya keadaan ni dipanggil motivasi ektrinsik yang mana terdorong nak siapkan jgk keje krn faktor2 spt carry marks berkurang dll..motivasi intrinsik pun ada gak iaitu motivasi dalaman yang ingin siapkan xsgnment krn ikhlas tanpa arapkan balasan...so, same la cam kes ko...belaja keranan nak belajar...lpgkan pale otak..insyaAllah dapt concentrate...amin

mr ridhi said...

tq pakar motivasi..
sesungguhnye awak sgt cool..
haha..bes2..

ALiE said...

rasa bersalah kerana tak guna teknik P&P yang b belajar kat abie..

tgklupikirsendiri y tolong bg tau..
btol y dia cakap tu...

lapangkan minda...mind set kena seiring dgn nawaitu..

INSYAALLAH

mr ridhi said...

huhu..
taw..
tp ssh..
pack sgt..
prgrm ag..
tkemut2 la nmpkny..

huhu..
sabar je la klu x dpt msg2 2 3 hari..
huhu

ALiE said...

tukar ar entry abg...
kontroversi dah..

sume org assume kita gado2...
kita tuk tut tut..

gelak2 sambil hentak kepala lutot laju2..

mr ridhi said...

haha..
kwn blog b tu y hbat sgt mganalisis..

meh nk hentak kpl lutut abg kt b..
nk?

hehe..